Itsehoitolääke
Lääkärin aiemmin toteaman toistuvan huuliherpeksen hoitoon yli 18-vuotiaille aikuisille, joiden immuunipuolustus ja munuaisten toiminta on normaali.

Aciclovir Sandoz tabletit ovat valkoisia ja pyöreitä. Tabletissa toisella puolella oleva jakouurre on tarkoitettu vain nielemisen helpottamiseksi eikä jakamiseksi yhtä suuriin osiin. Yhdessä tabletissa on 200 mg asikloviiria. Pakkauskoko on 25 tablettia.

Älä käytä tätä lääkettä sukupuolielinten tai silmän herpesinfektion hoitoon, jos olet raskaana tai imetät, tai jos olet allerginen asikloviirille, valasikloviirille tai valmisteen jollekin muulle aineelle. Lisätietoja kts. pakkausseloste.

Annostelu


1 tabletti 5 kertaa päivässä 5 päivän ajan. Parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi on tärkeää aloittaa hoito heti ensimmäisten oireiden ilmaantuessa. Jos oireet eivät tänä aikana helpotu, ota yhteyttä lääkäriin.

Aciclovir Sandoz -valmisteen vaikuttava aine asikloviiri estää herpesviruksen lisääntymisen. Ajoissa aloitettu hoito jopa ehkäisee tämän viruksen aiheuttaman huuliherpeksen eli yskänrokon etenemisen rakkulavaiheeseen.